Wednesday, July 15, 2009

i need a FOC wedding planner

weh..... it's 4 months and three weeks to my big day.. yet nothing started. We just focus membeli barang2 hantaran je.. tuh pon phase dia cam dah suam2 kuku je..I've been reading a lot of blogs brides to be related and most of them start earlier..

Too much work to be done lately, almaklumla kompeni sy dan En. Ahmad tahun kewangannya berkahir bulan depan. Well well well sudah pastilah bos2 kami dengki dengan kami yg komited bekerja ni sehinggakan terpaksa bekerja di hujung minggu jugak... sigh :( . Dengan perancangan mulatugas yang tidak relevannya, dengan kontraktor tak dengar katanye, dengan OLTC transformer saya rosak dan takde orang nak baikinye...

Seriously memerlukan advice. Kutanya kakak ipar, dia pon kurang arif sebab everything settled by their parents.. every brides want it to be perfect, tp I dunno what shud i do, where shud i start. I've got the list, but what shoud i ask to the mak andam? what kind of photographer that i want. And yeah seriously my budget shoud be low as possible since i've planned for the best life after wedding. Ok, ok saya memang kedekut! mengaku ajelah.

En. Ahmad, sorry la if sy mengheret kamu ke butik andaman, and usik baju sana, usik baju sini and we both end up keluar macam tuh je.. I haven't really decided yet to custom made my own wedding outfit or to rent it from mak andam.. Klau xde size nnt mak andam alter guna pin je plak, dahtuh bajunye byk yg jarang2.. Arggghhhh tolong saya serabut.. Tp if tempah, bila lagi nk pakai, sure anak2 aku nnt tak sior lagi dengan citarase mak dia yg sempoi ni..

Photographer plak, wajarkah ambil pakej andaman lengkap photographer, atau separate kan both.. Macam mau outdoor tapi kusegan silu.. Eh chop En. Ahmad nak bergambar pakai safety helmet kan?? hahaha ni la bila engineer jumpa engineer.. I wish we meet image consultant rite now muahahha ku merepek ape ni?

4 bulan tuh kena tolak puasa lagi, raya dua kali lagi.. wahhhhaii sempatkah? Tanya Jebat camne kehidupan setelah berkahwin? Jawabnye lega.... wah kenapa kena plan lama2 for majlis yang took 2 days je? Skrg ape yg mampu sy buat, grab a pen, scratch and mark the important dates. And pray for the best.. Tp sy masih mahukan wedding planner yg boleh bagi perkhidmatan percuma. Ade sape sape boleh tolong?? Tolong ye..hehe



Ps:/ Disclaimer . En. Ahmad tunangan sy adalah seperti di bawah, bukan zaizaizaidi ok


9 comments:

Miss Taeyong said...

sori couldnt help u babe. lack of experience. hahaha...

nursarah87 said...

selamat bergelar tunangan orang..

maksutimah said...

taeyong : takpe2 nnt aku jd kopunye wedding planner

nursarah87: TQVM

Huda said...

slow2 la weh..tak lari gunung dikejar..yg penting wat planning dlu b4 decide :)

maksutimah said...

to huda: bukan takut gunung lari, tapi takut org je lari tgk aku nnt muhahhahah

Faizul Azmil said...

[off topic] eh? what happened to En. Ahmad punye blog?

maksutimah said...

to bojol: itu tnye dia la..rasenya dia takde masa nak buat curahan rasa lagi kot

sayut said...

en ahmad punya blog dh delete..
malas nk update + line TNB cam hampeh (takleh upload gmbr).

Faizul Azmil said...

oh oh. no wonder. huh!