Wednesday, August 12, 2009

Wedding Favor

Saya demam lagi.. so takleh wat keje, tp sy dtg opis jugak.. bos takde lepak je la. Apelagi masa ni kena manfaat utk buat research pasal kawen.. org lain dh start beli aku baru nak wat research wutudu I'm the super duper busy person in the world (ceh.. perasan).


So I've been thinking on what to serve as my wedding favor? Saya mahu specialize kan untuk kawan2, opismate an rombongan sebelah. For guest yg lain the favor will be the same ajelah..

Almaklumla budget cipot..


So guys any idea?


Wedding Favors List:

1) cupcakes
2) kepek pisang
3) kipas
4) bahulu
5) Hanky
6) Surah Yasin (for org yg bace yasin pagi majlis)
7) Sabun telur ( tak tau nk letak pada bunga or what not)
8) handmade coklat (ada sape2 boleh rekomen?)
9) Bekas telur ceramic englsih style?? wajarkah?
10) Kerongsang?? ahahahha ni delete je no no no no nop
11) Potpouri

Tolong.. mahukan feedback anda kawan2

11 comments:

cik yaya said...

muffin moon cake kat nadi kota!
dah 2kenduri rumah saya guna khidmat mereka.serius terbaik lah muffin dia.tp kena decorate sendiri lah cik shida oii :)

tp kalau budget lebih,tempah lah cuppies :)

maksutimah said...

hehehhe thanks cik yaya akan dipertimbangkan

Faizul Azmil said...

muffin moon cake nadi kota? nadi kota? hahaha.

syida, bagi laa handfon ke, external hdd ke, paling2 kaput pun bagi laa mp3 player. ahaks.

sayut said...

takyah bagi ape2 la senang...
- suara org ada kepentingan

Huda said...

umah aku aritu bg telur kut dgn kepek. simple aje.

tp klo ko ade budget lebih, muffin ok or coklat. tak yah decorate, x ramai yg suke gule aising ni.

masa aku pegi kursus kawin dlu, ade ustaz yg bg ceramah tu kate bg kipas ni ramai org akan buang drpd simpan wat hiasan. so bg je benda yg boleh dimakan :)bg sapu tgn maybe org leh guna. dependla yer..aku pun x mahir sgt :)

maksutimah said...

huda : kipas tuh kiranya klau ngkorang panas dtg umah aku, leh kipas2 badan hehehe
bojol: wahhhhh besar selera ko
sayut: cheapskate nampak

cik yaya said...

hoh.sapa gelakkan aku.
rasa terpukul.dang!

bile kenduri nye shida?

maksutimah said...

to cik yaya:
yg gelakkan ko tuh budak jengka 1.. tak habis2 dia mengutuk wisma mat sapak huhu.. kawinnya? Insyaallah hujung tahun awal bulan :). Nnt sy kirim card tungguuuu

Faizul Azmil said...

> Cik Syida: bukan mengutuk. saye sangat berbangga dengan Pasaraya Mohd Sapak @ Pusat Membeli-Belah Serbaneka plis!

> Cik Yaya: ya ampun. bukan gelakkan kamu. saje teringat "hentian bas nadi kota." ok, sila cue lagu Dendang Perantau.

missdietitian said...

try this. hum punye cuppies punye blog. tgk aa dulu, kot berkenan...

http://cutiecuppies.blogspot.com/

Miss Taeyong said...

beb, lupa nak cerita. yg kenduri aku pegi that day (yg xde joe tu. hohoho), souvenir dia adalah tupperware. ada 2 version, utk org muda, dlm tu gula2, utk org tua telur pindang (betul kah?).

kalo dh bg tupperware cap tupperware (lifetime guarantee), confirm org tak buang babe.

kalo muffin pun, org makan je. tp bekas telur, kipas, sapu tgn, potpurri, pensil, ramai je (termasuk aku) yg x appreciate.