Tuesday, September 15, 2009

Oh!

Tadi dpt mesej dr Ija, Abah dah boleh discharge dari wad hari ni. Oklah, at least takdela kami risau sgt and tak perlu la saya ulang alik dari Jengka ke Kuantan like everyday. (Everyweek tuh dh macam wajib la).
So back to my wedding progress yang dah macam suam-suam kuku ni. Well, kain yg we bought at Jakel dulu tuh, I decided to only take the satin and go for something yg simple like this. Add up sket sulam2 kaler emas kat bawah baju tuh la, so that bleh match ngn En. Ahmad punye baju. Btw En. Ahmad punye baju dh hantar tempah, cuma sy je belom. Kak Tailor kata lepas raya hantar. Tatutnye.. wat2 tak siap baju teman , adeh! Contingency plan- beli kat Lady first cume kena mintak mak repair jahitan dia. Oh! tak mungkin. Insyaallah sempat kan.


Noted: Pic ni aku smug dr blog sape ntah, tp dh byk dah aku jumpe
Then, on 5th December 09, I decided to go for this, memandangkan tak berjaya berjumpa white+hot red kat wilayah Jengka nun, terpaksa la saya go for option yg a bit maroon la. Boleh la labu. Unfortunately, price yg dioffer kat butik tu sgt la tak munasabah, layakla saya beli je baju tuh siap2 dari sy tempah!
Seterusnya, terpaksala buat keputusan ke butik yg satu ni, because pertama pilihan pelamin yg aku nak (walaupon harganya paling mahal so far), and range of price for the make up, persalinan, aksesories terlebih sket je dr plan asal sy. Harap2nye pelamin dia buat nnt sama la macam yg sy dambakan. Baju ni tak nmpk la cantiknye sbb gantung pada hanger bukan pada patung. Belum ade org pakai lagi, nak je aku request kat akak kedai tuh jgn bagi org sewa smpi aku sewa dulu muhahahhaha.

Last but not least baju utk majlis bertandang. Sy nk buat jugak. Takpe dah janji ngn kak Tailor. Pieces yg macam di bawah cumanye kain lace itu beads dan bunganye warna biru. Just imagine la kain hitam tuh biru. Malangnya saya smpi skrg tak berjaya lagi beli kain kaler kelabu tuh. Ye blame saya En. Ahmad, I failed to decide at very first time. Tp cantik kan. Simpel. Macam saya la.
Utk kasut pulak, I'll go for something like this. Simple dan senang nk pakai. Tu nk pakai masa bernikah and majlis bertandang. Save budget sket.

So far ituh je la progress for my Big day setakat ni. And one more thing wedding ring dah beli, cuma masih belum beli yang Si Dia punye. Saya nekad pas raya ni saya nk cari sungguh2.

Ps:/ hari ni sgt happy, duit simpanan dah cecah 5 angka hehe. Arini tuai duit gaji, esok tuai bonus raya plak. Terima kasih Ya Tuhan.

5 comments:

cik yaya said...

weh,mak embong nye butik ke cik ani mahal tu?muahahaha.
weh,cincin lelaki g tgk kt goldheart.cantik ye.simple dan bnyk pilihan utk lelaki :D
tekaan ko tepat laaa shid, tp aku nak diam diam je dlu.hehehehehehe

simpanan 5angka?terbaikkkkk
eh,ko keje mane tah sbnrnye????hee hee

maksutimah said...

heheh butik cik ani tuhla, sbb pelamin dia HOT! hahaha pada aku la

goldheart tuh kat mana cik yaya? adoi, diam2 dulu bagus la tuh at least org tak ngata.

keje kt kuantan je weh, sbb tuh dpt berjimat

cik yaya said...

goldheart ade kat midvalley.cuba gugel.ade website xsilap.mmg lah dia plg hot kot.compare ms akak aku kawen,pakej nye naik 1k! gulp!bahaha

owhh..bestnyeee..cadang mcm nk settle down kt pahang jek.hahahah

maksutimah said...

heheh welcome2 cik yaya, tapi sy nk merantau ke KL semula, sudah hantar transfer application pon. Al-maklumla En. Ahmad kerja kat sinun

LannY LennY LeannY said...

weh nanti hang posing gedik gedik bg pic cantik ok...pastu post kat sini ok..aku nak tengok....he he...selamat hari raya....birthday aku sama jugak ngan ezairi ..he he