Wednesday, October 21, 2009

Saya Nak Bunga Bulat Bulat Wat Gantung Gantung

Wah saya sudah hampir ke arah kemuflisan uhuks T_T. Sgt sedih bila kita tau kita nk satu benda tuh, tapi kita rase cam terikat dengan kekangan bajet yg ade. Oh!
Last week ditemani En. Ahmad (oh mungkin ade yg mau muntah hijau bila dengar cerita dating saya haha), saya meneruskan pencarian equipment ke arah hari bahgia kami (uwek kuasa 23). Hehe terpaksa la En. Ahmad jadi bodyguard setiajasa saya. Ke hulu Ke hilir tapi tak grab ape pon lagi. Tegang je muka dia lalalalala
Singgah satu kedai bunga yang memang saya nk pegi dari arituh. Wah rasa mau nangis flower ball cantik tapi harga arghhhh memang tak berbaloi. Seb baik mesen ATM tuh bagi saya kuar duit sket je, klau tak saya beli jugak satu.
Oleh kerana saya mmg gila teringin sgt nak bunga bulat2 gantung dan semestinya kaler merah2, saya decide nak wat sendiri bunga tuh. Ape lagi beli bunga kat mydin tak sampai seploh ringgit, dapat beli 15 kuntum bunga plastik. Try2 buat dapat le separa bulat cam ni..


Yob buat tak tahu je dengan symmetry bunga yg tak symmetrical langsung ni (amatur ok!)
Dah tuh adjust here and there n budget2 saya rase saya perlukan dalam 20 plus plus je untuk betul2 jadikan bunga ni bulat2. Punya la tak sabar buat ni, abis jari luka dok potong bunga guna gunting dek kerana playar tinggal kat umah sinun. So final touch lebih kuang camni la..Tetiba rase ade bakat jadi florist plak muhahahah. Oi sila sedar diri kamu tuh Enjin Nyior huhu



Klau cost buat ni dalam 20 hinggit lebih (diingatkan saya tak dpt bunga dari supplier, just beli kat kedai bunga), saya boleh save separuh bahkan lebih dari kos membeli bunga siap, ape salahnya D.I.Y aje. Lantakla klau orang nampak buwok. Janji aku nampak cantik!


Ps:/
1. Huh ade 45 hari lagi. Macam tak ready je lagi
2. Mungkin ade yang bosan dan meluat, saya mintak maaf

4 comments:

Faizul Azmil said...

Satu kaler aje? Tambah sikit bunga2 kaler pink, ataupun another shade of red, pastu tambah daun2 hijau or hijau-kuning sikit.

Kalau nak lagi dramatik, jangan lupa tambahkan sedikit ranjau, onak dan duri, sebagai peringatan bahawa itulah realiti kehidupan. Oh!

ERT, my feveret subject =P

maksutimah said...

wow impressnye bojol!
Tapi satu kaler tuh mmg outstanding la. How i love sexy hot red.

Huda said...

mane kadnye weh? hehe..aku x sure leh g ke x..ali g bakun dah..insyaAllah aku g klu dia ade..

Zara Zainudin said...

salam...
saya pn sgt suke bunga bulat2 nih..tapi tulakan...hege agk mahl...

leh tak ajar lebih detail cane nak wat..tengah2 tuh gune ape ek..