Friday, November 14, 2008

kecik ati saya

Saya tak berkira pasal kerja, Saya bersyukur sebab yayasan, saya mampu belajar kat University yg kos dia mmg tinggi la dibandingkan dengan UIA-IPTA yang saya dapat.
Saya berterima kasih jugak kat komponi sbb membantu perubatan mak saya. (Dialisis 3 kali seminggu , well satu sesi kosnye RM120).
Saya membesar dalam warga komponi ni, ayah saya, pakcik saya, arwah tok saya ..(not to mention sedara2 saya yang lain)..
Saya rasa saya kerja kuat, tapi saya rasa bos saya tak pikir macam tuh..
Mungkin dia rase saya masih mentah, saya tak capable, saya tak competent.
Tp ape yg saya dapat ni buatkan saya kecik ati sangat.
Saya kerja malam, saya kerja weekend, saya kerja time cuti. Orang lain datang ke? Orang lain dah kawin, dah ade komitmen sendiri, ada anak2..
Saya takde kehidupan ke? takde keluarga ke? takde ibubapa ke?
Saya tak kisah... sbb saya rasa saya mmg gila kerja. Tapi mungkin tak cukup gila, tak cukup hebat, saya sedar saya bnyk kekurangan. Sbb saya cuma penyudah kerja2 org yang perlukan bantuan. Saya tugas2 khas..
Mungkin HR silap hantar saya ke sini. Saya lagi bagus duduk di keselamatan mungkin.
Pn Zuraidah sgt helpful masa tuh.. saya pon happy, tp saya ingat balik ke negeri saya lebih baik, rupenye saya dah biasa dgn Kuala Lumpur. Susah saya nak tinggalkan kebahgiaan saya tuh..
Naib Presiden bakal melawat tak lama lagi, saya cuma boleh jd diri saya .. terpencil, kerdil macam x ade ape2 la.
Saya tahu Allah ade plan yang lebih baik untuk saya. Mungkin ini turning point saya. sebelum ni saya takde guts nak mintak tukar, tp skrg Insyaallah, Saya dah kumpulkan tenaga. Insyaallah saya akan cuba untuk fikirkan diri saya pulak, dan bukan org lain lagi.

5 comments:

Miss Taeyong said...

mne positive attitude ko ni? jap nak tukar, jap nak stay... hmmm... well, u know urself better. kalo rse tempat lain better, up to u la.

maksutimah said...

bukan x tetap pendirian...
tapinye bos aku buat cam aku x diperlukan kat sini...
ko bayangkan aku projek engineer without project in hand?

LannY said...

elok ko tukar tempat lain awal awal, kalau ko stay situ tak tau apa yang bleh dapat...

ME said...

tahniah...anda telah mencapai tahap "matang" di sini...sila lawat belog bolok saya untuk meluahkan segala-galanya..

NuraNa said...

shida..laki aku kate..mmg gitu keadaannya duk dlm company ni..ko kenela bersabar sedikit..tp kalau dah tak tahan sgt..tukarla mane2..

too many passengers dlm 1 gerabak..